Jutro mi je uvek bilo važno. Kad sam bio mali, jedva sam čekao da se probudim, da vidim šta će novo da se desi, osim kad idem kod zubara ili tako nešto. Onda malo kasnije, pred kraj osnovne, u srednjoj, posle na fakultetima i na poslu, nije mi bilo milo da se budim rano, voleo sam dugo da spavam, a osim toga nekako mi je frajerski izgledalo da sam ja neki koji živi noću a spava danju, kao dan je za obične a ja sam nešto posebno. Potpuno sam zaboravio jutro.

Onda sam dugo čekao jutro da krenem u novi život – samo još danas ovako i od sutra kreće nova priča. To jutro nisam dočekao ali je dočekalo ono mene. To konkretno jutro nije bilo baš najprijatnije na svetu, ali to nije važno, važno je da mi je objasnilo neke stvari, ne sve, ali dosta toga sam shvatio. Jutro je primetilo da sam ga zaboravio i, na svu sreću, našlo je vremena i za mene. Svašta se dešavalo tokom tog našeg druženja, a naročito se desilo da mi je jutro pokazalo kako će da bude ako ono mene zaboravi, kao što sam ja njega. To je bilo kao na primer da imaš vazduha taman toliko da preživiš, ali ni za molekul više, živ si i vidiš šta se dešava oko tebe ali ne možeš da se pomeriš.

Posle toga mnogo toga se promenilo. Od tada, jutro i ja smo prilično bliski.

Gledamo kako se bude pijace, slušamo ptice, iz kreveta gledamo u visine i živimo u bojama koje se smenjuju na nebu i razgovaramo s onima koji su tamo. Nekad smo jutro i ja sami na svetu, nigde na svetu nema nikoga osim mene i jutra, i to je nekad lepo a nekad ne.

Jutro me je, onda kad me se setilo, naučilo da je od svega najvažnije što sam tu da ga vidim.

Topli sendviči

Priprema:

Premažite oba parčeta tosta i složite sve sastojke u sendvič. Preklopite a zatim premažite i gornje strane tankim slojem margarina. Ovako pripremljen sendvič možete prepeći u tiganju na jednoj kašičici Dobro jutra margarina. Ako vas mrzi, toster je uvek dobro rešenje.

Sastojci: