Priprema:

Razmutite kvasac sa šećerom u malo mlake vode i ostavite nekoliko minuta na toplom da nabubri. Rernu zagrejte na 250°C.

U činiji pomešajte so, belo i integralno brašno. Napravite udubljenje u sredini pa ulijte 2 kašike margarina koji ste prethodno istopili. Pazite da margarin ne bude vreo. U to zatim ulijte i nadošli kvasac pa promešajte sastojke uz pomoć varjače.

Ulivajte vodu postepeno uz mešanje varjačom sve dok ne dobijete meko testo koje je blago lepljivo. Prelijte ga sa par kašika ulja i pokriveno ostavite na toplom da odmori 30 minuta.

Tepsiju pospite grizom. Odmoreno testo podelite na dva dela i svaki razvucite u oblik koji želite pa ih smestite na tepsiju posutu grizom. Testo premažite istopljenim margarinom i pospite belim lukom u granulama ostavljajući margine od 2cm. Nadenite ga zatim sirevima, a rubove premažite premazom od jednog jajeta i pospite susamom.

Pecite 10 minuta na srednjoj polici dok ne postane blago rumeno, zatim izvadite iz rerne, napravite malo udubljenje i sipajte razbijena jaja pa vratite na gornju policu i pecite dok se jaja ne ispeku.

Služite toplo iz rerne.

Sastojci:

Testo:

  • 185g belog brašna
  • 100g integralnog pšeničnog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 Dobro jutro sa maslacem
  • 2dl mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje, razmućeno za premaz
  • griz za posipanje tepsije

 

Nadev:

  • beli luk u granulama
  • 100g gaude, narendane
  • 100g feta sira
  • jaja, po želji