Priprema:

Pomešajte istopljen margarin sa belim lukom i naseckanim peršunom.

U činiji pomešajte sve sastojke za lepinje osim brašna. Dodajte zatim 400g brašna i mešajte varjačom pa nastavite da dodajete po dve kašike brašna dok ne dobijete testo koje je meko i blago lepljivo.

Pobrašnite radnu površinu, pa isecite testo na 10 jednakih delova i svaki deo urolajte u loptu. Rastanjite loptice na 15cm u prečniku i pecite ih na zagrejanom tiganju dok ne porumene sa obe strane. Nakon pečenja, držite ih poklopljene i svaku premazujte sa prelivom od belog luka.

Služite dok su tople.

Sastojci:

testo za lepinje:

  • 2dl gustog jogurta
  • 2dl vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 450-500g mekog brašna
  • 50g otopljenog Dobro jutro sa maslacem

preliv od belog luka:

  • 100g otopljenog  Dobro jutro sa maslacem
  • 2 čena belog luka, pasiranog
  • 3 kašike svežeg peršuna