Priprema:

Ugrejte rernu na 180°C.

U činiji viljuškom ulupajte jaja, mleko i istoljen margarin.

U to zatim ubacite sve ostale sastojke i špatulom ih povežite u homogenu smesu.

Kalup za hleb podmažite i obložite papirom za pečenje pa u to ravnomerno rasporedite testo za hleb. Pospite ga ovesim pahuljicama.

Pecite hleb 35 do 40 minuta. Hleb je gotov kada čačkalicu zabodete u sredinu, a ona izađe čista.

Ostavite ga na radnom delu 10 minuta pre nego što ga izvadite iz kalupa. Služite ga sa omiljenim nadevima za sendviče ili samog uz omiljeni jutarnji napitak.

Sastojci:

  • 3 velika jaja
  • 4 kašike mleka
  • 75g Dobro jutro margarina sa mlekom, istopljenog
  • 250g tikvica, narendanih
  • 225g brašna
  • 1 peci prah
  • 1/2 kašičice soli
  • 125g gaude, narendane
  • 2-3 kašike ovsenih pahuljica