Priprema:

Pržite luk sa 2 kašike istopljenog margarina oko 5 minuta. Dodajte mu mleveno meso pa ga dinstajte oko 10 minuta dok ne porumeni neprestano razbijajući krupne komade varjačom.

Dodajte ljutu papriku, paradajz iz konzerve i kocku supe, promešajte i ostavite da krčka 5 minuta. Kada se smesa ugusti umešajte oceđen šećerac i rendan sir pa začinite po ukusu. Ukoliko imate vremena nadev napravite dan ranije kako bi se ohladio.

Lisnato testo rastanjite na 1mm debljine pa isecajte krugove 10cm u prečniku. Na sredinu svakog kruga stavite 2 kašičice nadeva pa ga zamotajte u pogačicu. Ređajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Od ostataka lisnatog testa možete napraviti ukrase za pogačice ili ih samo pospite susamom i premažite sa umućenim jajetom.

Pecite na 200°C oko 15 minuta dok ne narastu i postanu rumene .

Pomešajte sve sastojke za namaz u jednoj činiji. Pogačice služite tople sa paprikom u pavlaci.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1 crni luk, sitno seckan
  • 1 Dobro jutro sa mlekom
  • 250g mlevene junetine
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1 mala konzerva kukuruza šećerca
  • 1/2 kocke supe
  • mlevene ljute paprike po ukusu
  • 100g rendanog kačkavalja
  • susam
  • 1 jaje

Namaz sa svežom paprikom:

  • 1 pavlaka
  • 2 kašike rikote
  • 1/2 paprike šilje, seckane na kockice
  • 1/2 žute babure, seckane na kockice
  • so i biber po ukusu