Priprema:

Prvo kobasicu isecite na sitne kockice pa je pržite  na suvom tiganju na početku na tihoj vatri nekih 5 minuta, a zatim na srednjoj dok sasvim ne porumeni. Izvadite je iz tiganja, ali sačuvajte masnoću koju je pustila pa na njoj dinstajte papriku na srednjoj vatri 7  minuta.Paprika treba da ostane čvrsta. Pred kraj paprici dodajte izgnječen beli luk, promešajte i ostavite sa strane. U jednu činiju razbijte jaja pa ih viljuškom dobro umutite tako da se belance i žumance povežu. Razlijte u hladan tiganj i stavite na tihu vatru. Odmah ubacite Dobro Jutro margarin sa maslacem i mešajte varjačom neprestano. Kada se pojave prve grudvice skinite sa vatre, mešajte minut pa vratite na vatru. Tek na kraju začinite solju i biberom. Cilj je da se jaja sporo kuvaju i ostanu kremasta, nemojte biti u iskušenju da pojačate vatru jer će jaka vatra da ih isuši.

Tortilje položite na ravnu površinu. Na svaku zatim ređajte po tri listića sira ili četvrtinu narendanog, zatim četvrtinu kobasica i paprika i sve prekrijte jajima koja ste takođe grubo razdelili na četiri dela.

Zamotajte tortilju tako što ćete prvo saviti stranice, donji deo i zatim time preklopiti gornji deo.

Tako zamotane tortilje možete zamotati u aluminijumsku foliju i zatim zamrznuti dok ne krenete na izlet ili kampovanje, a tamo direktno u foliji položiti na žar dok se ne zagreje nekih 10 minuta ili na roštiljsku rešetku iznad vatre. Možete ih naravno jesti odmah tako što ćete ih peći u rerni na 170°C nekih 10  minuta.

Sastojci:

za 4-6 osoba

 

  • 4 gril kobasice
  • 12 jaja
  • 12 listića topljenog sira ili 250g rendanog čedar sira
  • 2 veće paprike babure (crvena i zelena) isečene na tanke trakice
  • 4 čena belog luka
  • 50 g Dobro Jutro sa maslacem
  • 4 tortilje
  • so i biber