Priprema:

Skuvajte palentu tako što ćete sipati griz, vodu i so u šerpicu i kuvati na srednjoj vatri uz mešanje dok ne pusti ključ. U vrelu palentu sipajte Dobro Jutro sa maslacem pa mešajte dok se ne istopi. Razlijte palentu u kalup tako da visina bude  3-4 cm. Pustite da se sasvim ohladi što bude brzo.

Za to vreme ispecite pančetu u gril tiganju na najtišoj vatri. Pustite je sporo da se topi dok ne postane rumena, a onda je prebacite na ubrus. Isecite palentu na manju parčad pa ih pecite u istom tiganju u kom ste pekli pančetu dok ne porumeni sa obe strane. Na kraju kratko ubacite i čerije dok ne puknu. Servirajte palentu sa iscepkanom pančetom, bobicama čerija i kockicama feta sira, a sve ukrasite listićima bosiljka.

Sastojci:

  • 250g kukuruznog griza
  • 1l vode
  • 2 kašičice soli
  • 4 kašićice Dobro Jutro sa maslacem
  • 250g čeri paradajza
  • 70g feta sira
  • pakovanje pančete
  • listići svežeg bosiljka