Priprema:

Paradajz sitno naseckajte pa ga pržite na malo ulja dok voda koju je pustio skoro sasvim ne uvri. Dodajte pastu od paradajza, origano i sitno naseckan beli luk, promešajte i ostavite još 5 minuta da se dinsta. Za to  vreme svako parče hleba tanko namažite sa margarinom pa ga na grilu pecite sa obe strane dok ne porumeni i postane hrskav.

Jaja  razbijte u jednu činiju pa ih lagano ulupajte viljuškom, samo toliko da se žumance i belance pomešaju. Dodajte jaja paradajzu koji se dinstao u tiganju i odmah ubacite kašiku Dobro Jutro margarina sa maslacem.

Na tihoj vatri neprestano mešajte varjačom, skidajući delove sa dna tiganja. Margarin će učiniti da jaja budu dodatno kremasta i svilenkasta. Kuvajte ih tako dok ne postanu čvrta ali ne i suva. Kada su gotova dodajte im 3/4 sira  koji ste prethodno izmrvili viljuškom. Umešajte i začinite jaja po ukusu.Na kraju stavite veliku kašiku ili možda dve na parče hrskavog i toplog hleba.Završite jelo tako što ćete posuti ostatak sira preko svakog parčeta i zabosti listiće svežeg bosiljka.

Sastojci:

  • 250g paradjza
  • 1 kašika paste od paradajza
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 čen belog luka
  • 120g sira grčkog tipa
  • 1 kašika Dobro Jutro sa maslacem + dodatno za mazanje na hleb
  • 6-8 celih jaja
  • 4 deblje kriške  hleba
  • so
  • biber
  • dimlljena ljuta paprika (opciono)