Priprema:

U posudu sipati brašno i so pa im postepeno dodavati vodu uz mešanje. Koristite viljušku jer će isprva testo biti previše vrelo zbog vode. Mešajte tako dok se ne poveže i malko ne rashladi.

Nakon toga istresite testo na pobrašnjenu podlogu pa ga mesite 5 minuta uz dodavanje manjih količina brašna ukoliko se lepi. Zamotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite 20 minuta da odmori.

Za to vreme isecite mladi luk na što sitnije kružiće. Kada je odmorilo testo razvaljajte u valjak pa ga podelite na 8 jednakih  delova.

Valjak treba da bude širine oko 20cm. Od svakog pojedinačnog komada napravite kuglicu pa je razvaljajte u palačinku 2-3mm tanku. Po njenoj površini pospite mladi luk, ali nemojte preterivati sa količinom. Zatim urolajte testo kao palačinku brinući se da sav luk ostane unutra. Nakon toga palačinku urolajte u puža.

Spljoštite ga dlanom pa ga ponovo razvaljate u palačinku ovaj put 1/2cm debljine. Pecite u zagrejanom tiganju na Dobro Jutro margarinu  sa obe strane dok ne porumeni.

Jaja ubacite u mlako  ulje na tihoj vatri pa ih zalijavite uz pomoć kašike preko žumanca i delova koji se sporije peku. Tako ćete izbeći prskanje ulja i dobiti glatko belance. Na kraju preko svake palačinke stavite jedno pečeno jaje i začinite ih sa prstohvatom kurkume i mlevenog čilija za potpun azijski doživljaj.

Sastojci:

  • 250g brašna
  • 2 dl vrele vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 struk mladog luka (5-6 pojedinačnih)
  • 4 kašičice Dobro Jutra sa mlekom
  • 8 jaja
  • Dijamant ulje za prženje jaja
  • kurkuma i mleveni čili (opciono)