Priprema:

Umutiti jaja i dodati mrvicu vode i polovinu pripremljenog ulja. Posoliti. U jednoj činiji pomešati belo brašno, kukuruzni griz i prašak za pecivo. U to uliti umućena jaja i mešati žestoko kako bi sve gromuljice nestale. Po osećaju i u odnosu na žitkost mase, dodati ulja i vode u smesu. Masa mora biti glatka i prilično žitka ali nikako tečna ili jako gusta. Mora da se razliva kao med po plehu.

Pleh obavezno premazati margarinom i uliti masu.

Peći prvo na 200 stepeni pa smanjiti na 180, sve dok korica ne porumeni i kuća ne zamiriše kao nekad. Onda, kad izvadite vrelu proju iz rerne, premažite celu gornju površinu Dobro jutro light margarinom, kako bi vam proja ostala sočna i mekana što duže.

Jesti malo vruće uveče a sveže ujutro. Poneti malo za gric i na poslu a deci spakovati kao užinu. Ponoviti barem jednom nedeljno!

Sastojci: