Priprema:

Krompir nasecite na manje kriške pa ga kuvajte u posoljenoj ključaloj vodi dok se ne skuva ali da ipak ostane čvrst. Pošto je sitan brzo će se skuvati, najviše 10 minuta. Skuvan krompir procedite pa ga ostavite da se sasvim ohladi. Za to vreme tanko nasecite luk i stavite ga u tiganj da se dinsta sa kašikom Dobro Jutro margarina sa mlekom. Posolite ga i pustite da se istopi u margarinu. Proprženom luku dodajte sitno naseckanu kobasicu.

Pržite nekoliko minuta pa ubacite ohlađen krompir. Pržite svega nekoliko minuta, rasporedite sadržaj u tiganju tako da krompir, kobasica i luk budu ravnomerno raspoređeni pa im dodajte jaja koja ste prethodno kratko umutili sa solju i biberom. Provrtite tiganj tako da jaja dospeju između svih sastojaka i zatim poklopite.

Ostavite omlet da se kuva tako na tihoj vatri dok  žitki deo na vrhu ne postane čvrst. Preko omleta pospite sitno seckan mladi luk i poslužite dok je toplo.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200g sitnijih komada belog krompira
  • 150g pikantne kobasice (npr. kulen)
  • 1 srednji  crni luk
  • 1 kašika Dobro Jutra sa mlekom
  • 2 mlada luka sitno naseckana
  • so i biber