Priprema:

U posudu narendajte tikvice pa ih dobro pososlite i promešajte. Ostavite ih 10 minuta da puste vodu. Zatim u njih ubacite kukuruz, sitno naseckan mladi luk, istopljen margarin, kurkumu, biber i parmezan ako koristite. Opet promešajte. Zatim dodajte kašiku po kašiku brašna dok se svi sastojci ne prekriju.

Uštipci sa kukuruzom i tikvicama sa prelivom od aromatizovanog grčkog jogurta

Ostavite 5 minuta da bi brašno upilo tečnost iz povrća pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku. Za to vreme ispasirajte beli luk pa ga dodajte jogurtu zajedno sa sitno naseckanim vlašcem. Promešajte i ostavite u frižider do momenta služenja.

Na tiganju istopite margarin pa na njemu pržite uštipke tako što ćete na tiganj stavljati  jednu do dve kašike u obliku kruga. Pecite na srednjoj vatri sa obe strane dok ne postanu rumeni i zlatni. Služite ih tople dok su još hrskavi sa izdašnom kašičicom aromatizovanog, ohlađenog jogurta.

 

Sastojci:

  • 200g obarenog kukuruza šećerca
  • 200g narendanih tikvica
  • 2 stabljike mladog luka
  • 1 kašičica kurkume
  • 25g istoljenog Dobro Jutro Junior margarina
  • 1 kašičica peci praha
  • 50g narendanog parmezana (opciono)
  • so
  • biber
  • 4 kašike brašna ili više
  • 150ml grčkog jogurta
  • 2 čena belog luka
  • malo svežeg vlašca
  • Dobro Jutro Junior za prženje uštipaka