Čim poželite nešto da menjate, setite se da vam nije potrebna novogodišnja rezolucija, rodjendan ili bilo koji datum kako biste poslušali sebe. Svaki dan je dobar dan za promene, posebno svako novo i dobro jutro. 

Čim na vrata “pokuca” septembar  mesec, ljudi se uznemire jer su shvatili da je nova godina na korak, a oni nisu ostvarili ni pola svojih ciljeva. Podignu malo tepih svog života i vide da nisu ispunili obećanja data sebi. Izdali su sami sebe. U duši se smenjuje ljutna, borba, nezadovoljstvo, sramota jer su izdali sebe. I onda traže rešenje u novim obećanjima, u izazovima koje postavljaju do nove godine, u kojima će biti disciplinovani svakog dana, kako bi sebi bar malo “olakšali” .

Život se ne menja kad osećaš krivicu koja te guši, menja se onda kad sve radiš iz lakoće i kad ti dan počinje dobrim jutrom. Kad u miru piješ kafu ili čaj sa sobom, planiraš svoj dan, daješ sebi podršku da istraješ ali i da jasno kažeš ne baš svemu što ti ne unosi radost u dušu i mir u srce.

Ponekad mislim da sam prava buntovnica jer zaista radim sve onako kako želim i hodam samo putem kojim me srce vodi. Da li se moji roditelji slažu sa tim? Ne. Ali ovaj život živim na svoj način. Ako vam se dogodi da poželite da promenite posao jer na trenutnom niste sretni, ili izadjete iz veze nakon 10 godina, ne plašite se toga šta će drugi reći. Da su trebali da žive vaš život, ne bi ovi zadaci bili upravo kod vas, već na tanjiru njihovog života. I pitanje bi bilo da li bi bili dovoljno neustrašivi da kažu da tim velikim promenama koje donose tektonske poremećaje, poput razornog zemljotresa, ali i zagarantovano dobra jutra.

Čim poželite nešto da menjate, setite se da vam nije potrebna novogodišnja rezolucija, rodjendan ili bilo koji datum kako biste poslušali sebe. Svaki dan je dobar dan za promene, posebno svako novo i dobro jutro.

Poširana jaja sa mućenom fetom, začinskim biljem i čili topljenim margarinom

Priprema:

Da biste poširali jaja u široku šerpu sipajte vode i stavite na vatru da se zagreje.

Voda ne sme da proključa jer će razbiti jaje, ali treba da bude između 80°i 90°C. Jaja pre ubacivanja u šerpu razbijte u pojedinačne činijice, tako ćete biti sigurni da ubacujete celo jaje bez ljuske. Pre ubacivanja napravite vir tako što ćete nekoliko puta zavrteti vodu u šerpi i u sredinu ubacite jaje. Kuvajte ga 3 minuta pa ga ubacite u hladnu vodu da biste zaustavili proces kuvanja. Posolite tek pred serviranje.

Fetu, jogurt, pasiran beli luk  i seckano začinsko bilje po izboru, mutite viljuškom ili metlicom sve dok ne postane kremasto.

U šerpicu sipajte Dobro Jutro, ulje i čili papriku pa ih stavite na tihu vatru, neprestano mešajte i pustite da se zagreju. Kuvajte tako 1 minut, nemojte duže jer će margarin da vam zagori. Ostaje vam da razmažete umućenu fetu po dnu tanjira. Preko nje u jedan kraj stavite poširana jaja, prelijte sve sa topljenim margarinom i blago pobiberite odozgo. Ko voli baš ljuto može dodati još mlevene paprike preko svega. Služite uz rukolu začinjenu sa malo limunovog soka i tost hleb koji će vam služiti za umakanje razlivenih jaja. Prijatno!

Sastojci:

Za jednu porciju:

  • 2 jaja
  • 50g feta sira
  • 1 kašika jogurta grčkog tipa
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika Dobro Jutra sa mlekom
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice tucane ili mlevene ljute paprike
  • 1 kašika seckane sveže mirođije, peršuna ili mente

Za služenje:

  • rukola začinjena sa nekoliko kapljica limunovog soka
  • prepečen hleb