Dobro jutro živote
13 operacija koje sam imala naučile su me da sebi dugujem. Dugujem da nikad ne odustanem od sebe. Da ne odustanem od svojih snova. Da zakoračim iza zone straha i bez obzira na sve budem neustrašiva, jer ne postoji tužniji ukus od onog gorkog, ukusa kajanja, zbog propuštenih prilika. Pitanje koje pravi rane poput najoštrijeg mača jeste “Šta bi bilo da sam….?”
Kad ste poslednji put rekli dobro jutro živote?
Razmišljate?
Ne možete da se setite?
Vreme je za promene.
Koliko nam se samo puta dogodilo da se “grčevito” držimo za jedno stanje ili način života?
Meni bar nebrojeno.
Plašila sam se promena.
Nekako mi je bilo lakše da živim ušuškano. Po ustaljenom redu.
Iskakanje iz komfor zone je jedan od najvećih izazova današnjice mnogima.
A tajna se krije upravo u toj neustrašivosti da se suočimo sa promenama.
Svaki put Kad bih izašla iz te komfor zone mogla sam da kažem “dobro jutro živote”.
Prvi put sam bila prestravljena od količine neizvesnosti.
Čim sam “probila led” pomislila sam kako “ništa ne boli”. Rekla sam sebi u bradu “trebala si ovo mnogo pre da uradiš”.
Promena zapravo znači novi život.
Bezbroj mogućnosti.
Učili su nas da su promene “loše” i usadili nam uverenje koje nas blokira da živimo radosno.
Verujem da se i vama dogodilo da ste se bojali nečeg što dolazi, niste znali šta da očekujete. Ponekad ste se možda tresli od staha od onog što vas “čeka” iza ćoška, i sebi nasmejali svaki put kad ste shvatili da je strah bio bez razloga.
Sjajan je osećaj kad iz stanja grča, stegnutih ramena, spustite “gard” udahnete duboko i kažete “Hej živote da sam znao pre, ne bih ovoliko čekao.”
Ne čekajte da vam se život desi, preduzmite sve što je potrebno da živite svaki dan po vašoj meri.
13 operacija koje sam imala naučile su me da sebi dugujem. Dugujem da nikad ne odustanem od sebe. Da ne odustanem od svojih snova. Da zakoračim iza zone straha i bez obzira na sve budem neustrašiva, jer ne postoji tužniji ukus od onog gorkog, ukusa kajanja. Zbog propuštenih prilika, ljubavi, sreće, i izgovorenog “dobro jutro živote.”
Prženice sa cimetom
Priprema:
Isečemo stariji tost hleb na vece parčiće, te na pravougaonike. Pravougaonike premažemo margarinom zatim umačemo u smesu: razmućena jaja, mleko, cimet, muskatni oraščić, vanila šećer i prstohvat soli. Na istom margarinu pečemo prženice i odlažemo na ubrus da bi se ocedile od viška masnoće. Pospemo ih mešavinom cimeta i prah šećera i služimo uz toplo mleko.
Sastojci:
- tost hleb 1 (da nije rezan)
- Dobro jutro junior 70 g
- so
- cimet 1 kašika
- muskatni oraščić
- šećer u prahu 1 kasika
- 1 vanilin šećer
- jaja 3 kom
- mleko
