Samo oni dovoljno hrabri mogu da kažu sebi “dosta” i preuzmu odgovornost. Za suze i smeh, radost i patnju, dobro i loše jutro. Za svoj život. Kad sam donela takvu odluku, zaista sam počela sa radošću da govorim sebi dobro jutro i budem svoj najbolji prijatelj.

Znate i sami koliko ste se samo puta probudili i namršteno pogledali svoj odraz u ogledalu.

Može biti da vam je samo jedan od težih dana “proleteo” , onda nemate razloga za brigu.

Ako ustajete sa sivim oblacima u pogledu, mrsko vam je da se pokrenete i osećate teskobu u grudima, ovo je postala vaša navika, a ne samo jedan dan koji je “protrčao” tek tako.

Ukoliko vam se ovo dešava, ne stidite se.

Upalio se crveni alarm, vreme je da slavite. Jer dobri dani tek dolaze. Ako zagrlite promene, i usudite se da priznate sebi da je sve u vama, dobro jutro ćete govoriti sebi poletno i sa najvećim osmehom na licu, svakog dana.

Moram priznati da mi je najteže bilo da priznam sebi da je sve do mene. I moje neraspoloženje i natmuren pogled. Nekako je uvek lakše svaliti krivicu na druge….Ali ne daje efekat na duže staze. Kad istrošite “osude” usmerene na krivca spolja, onda vam je potreban drugi….

Samo oni dovoljno hrabri mogu da kažu sebi “dosta” i preuzmu odgovornost. Za suze i smeh, radost i patnju, dobro i loše jutro. Za svoj život.

Kad sam donela takvu odluku, zaista sam počela sa radošću da govorim sebi dobro jutro i budem svoj najbolji prijatelj. Da li se tad nešto promenilo u mom životu? Mnogo toga. I od srca sa vama delim ovo iskustvo, da bih vas podstakla, u ovom izazovnom periodu, na razgovor sa sobom. Gde ćete otkriti sve što vas zanima, zašto vas srce boli, šta vam je potrebno za radost i kad ste to sebi okrenuli ledja. Priznajem, može biti bolno, ali kad “prodjete” kroz bol, sećaćete se samo svega lepog što je nakon toga došlo i mnogobrojnih dana koji su počinjali upravo dobrim jutrima.

Omlet sa svežim povrćem

Priprema:

U činiji razmutite jaja. Tiganj prečnika 30cm stavite na tihu vatru i pustite ga da se dobro zagreje. Istopite kašičicu margarina u tiganju tako da prekrije celu površinu i momentalno ubacite jaja. Preko jaja pospite rendan sir i posolite pa poklopite i kuvajte tako nekoliko minuta ili dok se gornji deo ne skuva. Nemojte pojačavati vatru jer će donji deo zagoreti.

Gotov omlet pažljivo prebacite na tanjir i zatim na polovinu omleta poređajte prvo listove salate, zatim kolutiće rotkvica i zatim pospite seckan vlašac ili crni luk. Preklopite drugom polovinom tako da deo povrća i dalje viri.

Tost ispecite u tosteru, pa tako vreo premažite prvo raspolovljenim čenom belog luka, a zatim i dijet margarinom pa ga isecite na prutiće.

Služite omlet sa toplim tost štapićima i izdašnom kašikom milerama.

Sastojci:

  • 2 veća jajeta
  • 1 Dobro Jutro dijet margarin
  • 30g rendane gaude ili sira po izboru
  • 4 manja listića zelene salate
  • 3 rotkvice isečene na kolutiće
  • 1 kašika sitno seckanog vlašca ili mladog luka
  • 1 kašika milerama
  • 2 parčeta tosta
  • 1 čen belog luka
  • so i biber