Svako od nas ima neko pitanje koje mu pomaže da se resetuje tokom turbulentne svakodnevnice.

Šta je najgore što može da se dogodi? promenilo je moj život.

Neretko sam imala situacije kad sam želela da budem otvorenija, da izgovorim šta osećam i mislim, ali sam u sebi gajila dozu straha od reakcije drugih koja me je blokirala da izađem na sunce.

Kad sam prvi put postavila pitanje sebi Šta je najgore što može da se dogodi? shvatila sam da ne može da se dogodi ništa što je toliko strašno da neću preživeti.

Ništa što će me toliko slomiti da nakon toga neću ustati jača i svesnija sebe.

Ako u vama u ovom trenutku “tinja” želja da nešto izgovorite, uradite ili promenite, a strah se nadvio nad željom kao crni oblak, vreme je da sebi postavite ovo pitanje.

Da li ćete preživeti ako date otkaz na poslu koji ne volite? O svakako, jer će vam se pojaviti onaj pravi za vas.

Preživećete i ako vaša simpatija ne gaji ista osećanja prema vama kao vi prema njoj. Jer, istina će zameniti lažnu nadu, a time ćete otvoriti vrata za pravu ljubav.

Ukoliko želite da odete u drugu državu i pokušate da izgradite život tamo, a kolena vam klecaju jer se bojite da nećete uspeti, uvek možete da se vratite vašoj kući. Zar nije bolje pokušati, nego se do kraja života pitati “Šta bi bilo da sam prihvatio onu priliku?”

Stičem utisak da nam je ponekad lakše da ne pokušamo nego da se usudimo. Život je lep onda kad stvari radimo po svojoj volji, pa makar to značilo i da smo pogrešili.

Mnogo je lakše podržati sebe sa “šta je najgore što može da se dogodi?” nego odustati i čitav život se pitati “Šta bi bilo da sam…”

Jaja na tostu na grčki način (Strapatsada)

Priprema:

Paradajz sitno naseckajte pa ga pržite na malo ulja dok voda koju je pustio skoro sasvim ne uvri. Dodajte pastu od paradajza, origano i sitno naseckan beli luk, promešajte i ostavite još 5 minuta da se dinsta. Za to  vreme svako parče hleba tanko namažite sa margarinom pa ga na grilu pecite sa obe strane dok ne porumeni i postane hrskav.

Jaja  razbijte u jednu činiju pa ih lagano ulupajte viljuškom, samo toliko da se žumance i belance pomešaju. Dodajte jaja paradajzu koji se dinstao u tiganju i odmah ubacite kašiku Dobro Jutro margarina sa maslacem.

Na tihoj vatri neprestano mešajte varjačom, skidajući delove sa dna tiganja. Margarin će učiniti da jaja budu dodatno kremasta i svilenkasta. Kuvajte ih tako dok ne postanu čvrta ali ne i suva. Kada su gotova dodajte im 3/4 sira  koji ste prethodno izmrvili viljuškom. Umešajte i začinite jaja po ukusu.Na kraju stavite veliku kašiku ili možda dve na parče hrskavog i toplog hleba.Završite jelo tako što ćete posuti ostatak sira preko svakog parčeta i zabosti listiće svežeg bosiljka.

Sastojci:

  • 250g paradjza
  • 1 kašika paste od paradajza
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 čen belog luka
  • 120g sira grčkog tipa
  • 1 kašika Dobro Jutro sa maslacem + dodatno za mazanje na hleb
  • 6-8 celih jaja
  • 4 deblje kriške  hleba
  • so
  • biber
  • dimlljena ljuta paprika (opciono)